tisdag 5 maj 2009

Storstadsfiske

Åkte med familjen till den kungliga huvudstaden i helgen, för att besöka min sambos syster Emma och hennes sambo Daniel. Hann med de vanliga turistmålen så som slottet, Drottninggatan (hatar verkligen det stället) och Skansen. Men fiskespöet var ju naturligtvis med, så en timmes fiske hann vi med på söndagen.

Emma och Daniel bor i Hammarby Sjöstad, denna oas bredvid Söder. Här kan en "bonne" som jag känna sig lugn och trivas. Sickla kanal rinner rakt igenom området och ut i Hammarbysjön. I kanalen sätts årligen ett par tusen små havsöringar ut. En nyanlagd laxtrappa hjälper dessa öringar att hitta upp till vattendragen ovan Sickla- och Järlasjön.

Nu tillbaka till fisket! Havsöring var det vi hoppades att på att få, även om höstmånaderna ska vara de bästa för fiske här. Vi parkerade på en av alla de tusentals bryggor som finns här (Det är så det känns i alla fall), och började kasta. Stendött! Vissa av oss tröttnade snart och började med alternativa aktiviteter så som barkbåtsbygge.
Inte förrän vid sista bryggan uppe vid slussen och restaurang Göteborg (som för övrigt har 031- som riktnummer) fick jag ett hugg, men ingen fast fisk. Hade även en liten öring som följde efter draget in till bryggan utan att hugga. Jag får väl återkomma till hösten för att dra upp storöringarna.

Hammarby Sjöstad och Sickla Kanal



Klart för fiske


Inte fel att ha med sig lite snygga brudar på fiske.....


....speciellt inte på en sådan här fiskeplats.

Värdens stoltaste båtbyggare.


En stilstudie hur man hanterar ett haspelspö.



1 kommentar:

  1. Fina bilder från en fin helg. Nu har man tryckt ner lite smolt i Strömmen också, se länk nedan!

    -Daniel-


    http://www.dn.se/sthlm/premiar-for-arets-smolt-1.859443

    SvaraRadera